30.8.2023 | Nyheter

PHM Group stärker sin ställning genom två nyförvärv i Sverige

Två förvärv i Sverige stärker PHM Groups position i Skåne och Mälardalen.

PHM Sweden AB har förvärvat skånska Lilla Kloster, beståendes av Lilla Kloster Service AB, Lilla Kloster Rena Rum AB och Lilla Kloster VVS AB. Förvärvet stärker PHM:s position i Skåne, tillsammans med Bredablick och Gröna Gården.

Lilla Kloster erbjuder ett brett utbud av tjänster inom fastighetsförvaltning, trädgårdsskötsel, mark- och snickeriarbeten, service och underhåll samt snö- och ishantering.

Magnus Ågren, VD på Lilla Kloster: ”Personligen så gillade jag deras filosofi, ”Stor eller lokal? Varför inte båda.”, med fördelarna av att vara en del av en större grupp, t.ex. stöd inom det administrativa och IT, samt möjligheten att kunna gå efter större kontrakt, samtidigt som vi bevarar Lilla Klosters varumärke, kultur och självständighet. Det kommer att göra mitt dagliga arbete både smidigare och roligare.”

***

PHM Sweden AB har förvärvat den Västerås-baserade helhetsleverantören inom fastighetstjänster MARK Fastighet och dess tre dotterbolag, vilket stärker PHM:s ledande ställning i Mälardalen.

Andreas Westin, VD, PHM Sweden: ”MARK Fastighet och PHM delar samma syn på hur man gör affärer, att det är en lokal affär där fokus på de lokala kundrelationerna och de anställda är nyckeln till framgång. Kombinationen av MARK Fastighets starka rykte och närvaro gör att vi är mycket glada över att ha dem med i gänget.”

MARK Fastighet tillhandahåller ett brett utbud av kontinuerliga fastighetstjänster såsom ekonomisk förvaltning, underhållsplanering, inre skötsel, grönskötsel, snöröjning och markarbeten.

Dennis Pernell, VD, på MARK Fastighet: ”Att vi delar samma värderingar i kombination med deras omfattande branscherfarenhet och kapacitet gjorde PHM till helt rätt partner för oss. Med deras stöd kommer vi snabbare och smidigare kunna gå in i en mer digital miljö, något som både våra kunder och våra medarbetare alltmer efterfrågar, samtidigt som vi behåller den unika MARK-kulturen och känslan.”

Läs mer om Lilla Kloster

Läs mer om MARK Fastighet

Mer information:

Andreas Westin, VD, PHM Sweden
Tel. +46 70 432 6575, andreas.westin@phmgroup.se

Oliver Bond, Head of M&A, PHM Group
Tel. +46 70 768 9961, oliver.bond@phmgroup.com