4.7.2023 | Nyheter

Bredablick blir en del av PHM Group – förvärvet stärker PHM:s verksamhet i Sverige

PHM utvidgar sin verksamhet i Sverige genom att förvärva Bredablick, en specialist inom teknisk och ekonomisk förvaltning av bostadsfastigheter och facility services. Förvärvet stärker PHM:s position i Sverige som en rikstäckande aktör med stor kunskap och erfarenhet inom bostadsfastighetsförvaltning, skötsel och tekniskt underhåll.

Bredablick grundades 2009 och har vuxit till att bli en marknadsledare i Sverige. Bredablicks tjänster omfattar olika tjänster relaterade till fastighetsförvaltning, skötsel och underhåll samt facility services. Bredablick är verksamt över hela Sverige och har cirka 500 heltidsanställd

”Vi är glada över att ha Bredablick som en del av PHM Group. Vi delar en gemensam värdegrund och vision för affärsverksamhetens utveckling. Detta förvärv kompletterar PHM:s tjänsteportfölj och geografiska närvaro i Sverige, framför allt söder och västerut. Tillsammans kommer vi att fortsätta att utveckla vår verksamhet lokalt och kommer att kunna erbjuda ett omfattande utbud av högkvalitativa tjänster till våra kunder, säger Andreas Westin, Country Manager i Sverige, PHM Group.

Bredablick kommer att fortsätta att verka under eget namn och företagsidentitet. Att ingå i PHM-koncernen ger Bredablick nya möjligheter att utveckla och utöka sin verksamhet och att stärka kundupplevelsen genom att till exempel satsa på digitala lösningar.

’’Vi ser fram emot Bredablicks spännande framtid i PHM Group och möjligheten att ytterligare vässa vårt erbjudande till marknaden,’’ säger Fredrik Beckman, styrelseordförande i Bredablick.

Företagsförvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet i år och kräver godkännande från Konkurrensverket i Sverige. PHM verkar på ett 70-tal orter i Sverige från norr till söder via dess 26 lokalt förankrade och självständiga bolag och cirka 1 300 anställda. I och med förvärvet av Bredablick kommer antalet PHM-anställda i Sverige närmar sig två tusen.

Mer information:

Andreas Westin, Country Manager, Sverige, PHM Group
andreas.westin@phmgroup.com
Tfn +46 73 432 6575

Bredablick

Modern och effektiv fastighetsförvaltning för bostadsbolag och kommersiella fastighetsägare. Oavsett om du behöver hjälp med fastighetsförvaltning, löpande redovisning eller juridisk rådgivning har Bredablick specialistkompetens inom alla områden.